Det gick ju bra!

Guud va kul det var att hoppa! Det gick så himla bra och min nya fröken sa "bra" flera gånger. Hon har inte gjort det så mycket gångerna innan. Vi  hoppade i galopp och fick räkna galoppstegen mellan hindrena. Det var två hinder på långsidan seanett snettigenom för att sen hoppadet första åt motsatt håll. Hoppas ni förstår. Jag gör ingen snygg ritning som den som Ingela gjorde det är för avancerat för mig. 
Trevlig Helg!
Karin

P.S Jag hoppade naturligtvis Petra och det var väl därför det gick så BRA!

Flyt i flyttningen!

I onsdags var det dags för nya hästar igen. Pirrigt som bara den var det innan vi kom fram till stallet och fick rusa in och kolla listan! Jag fick Natacha. Tycker inte att hon är någon riktig höjdarhäst i dressyren, men bra i hoppningen, så jag blev lite besviken, faktiskt. Men............faktum är att det gick riktigt bra med henne. Vi övade framdelsvändningar och skänkelvikningar. Sofie var SÅ nöjd med våra fllyttnigar för de flöt på så bra. Så roligt med beröm...
Carina fick "Bäret", och upplevde mer skräck än glädje.(Hon surade hela fikat igenom för inte fröken sade "BRA......Carina" hela tiden). Hästkraken försökte äta upp Carina hela tiden både före och efter lektionen i boxen så hon var helt utmattad efter ridningen.
I gruppen har nu flera stycken slutat . Kikki meddelade att hon kommer tillbaka om ett par veckor, ÄNTLIGEN. UNDERBART trevligt!!!
Nu är det bara Karin som  också skall komma tillbaka!!!!!!!!!!!!!! (Vi skiter i lama ursäkt om att hon jobbar sent och det blir stressigt. Skaffa tre-fyra barn, husdjur, gubbe, hus mm mm innan vi kan "acceptera" att du tycker det blir stressigt att åka o rida efter jobbet!!!)

Ha det nu så bra!

Kram från Ingela


Hoppning...

är det dags för idag. Första gången med min nya ridfröken. Hon var ju borta förra gången vi hoppade. Mycket spännande ska det bli.

Jag måste få rekomendera en bok som med bara sin tittel passar "ridgruppen", nämligen "Potensgivarna" som är skriven av Karin Brunk Holmqvist. Den är jätterolig, tycker jag. Den finns även på bokrean såg jag.
Vi hörs!
Kram Karin

"Ridgruppen"

får, om de vill, komma på  45-års kalas den 2/3 efter klockan 15.00 till Ingela.
(Eftersom vi var bjudna till Karin när hon blev 35 så kan ju inte jag balla ur!!)

Välkomna!

Ingela


torsdagsdax

Jag hade samma häst som förra veckan det vill säga PETRA. Det gick bra, tycker jag. Vi hade dressyr, med mycket galopp på volterna. Jättekul, men jobbigt. Nästa veck blir ju spännande med hoppning. Trevlig Helg till alla!
Kram Karin

Överlevde!!

Jag överlevde hoppningen på Avon"Plankan"Lee!!! Faktum var att på slutet så var hon helt speedad. Jag fick hålla IN henne!! Jättekul övning som vi gjort förut. Vi red i ens slags åttavolter. Ganska höga hinder var det faktiskt. Och en oxel. Jag är så lycklig för det gick så bra!!
Carina red Daiva som efter ett tag blev halt! Stackarn! Båda Jasmine och Dava är nu halta. Få se hur det blir med hästar till nästa vecka, när Fröken skall välja! Jag kommer säkert att få Alibi eller CArabas. Då spyr jag!!

Nu skall jag traska i säng!

Kram från Ingela

Hoppning imorgon

Faan, vad fort det går!!! Tyckte det nyss var hoppning. Imorgon skall jag rida Avon Lee. Få se hur det går. Jag vill INTE ha henne tre ggr till iallfall, så mycket är säkert!! STELA PLANKA !!  Undrar om Sofie börjar välja hästar åt oss efter denna vecka? Hon har ju sagt det. Ruggigt värre. Carina fasar för att hoppa Daiva imorgon. Kul att se hur DET går.

Till fikat imorgon har jag köpt kakor med hasselnötscreme i nu när Karin inte är med och fikar.  Men jag skulle ju förstås hellre vilja att Karin var med än att äta kakor med nötter.
Snart hoppas jag att Lena och hon kommer till vår grupp nu när det finns platser lediga! Det fattar hon väl? Att vi inte kan vara utan henne längre!?

Hopp, hopp i galopp!
Hoppas jag överlever morgondagens hoppning så vi får höras igen!
Kram från
Ingela snart 45 år!

Nya hästar!

Ny vecka och nya hästar. Det är ju alltid lite spännande att gå in och läsa på listan och se vilken häst  just JAG har fått. Självklart hade jag fått den jag minst av allt ville ha.(En gång för länge sedan i en ridgrupp nära mig blev jag pålurad just denna häst som, enligt alla, skulle vara sååååååååååååååå braaaaaaaa). På listan denna gån stod mitt namn bakom just denna häst, nämligen LEIPA. Med stora ord sa jag att den hästen rider jag INTE. Jag kan lika gärna sätta mig på läktarn och titta på. Som tur är rider jag tillsammans med allra käraste syster Lena och hon erbjöd sig att byta med mig fast hon hade fått den bästa hästen av dom alla, Petra. Tjohoo, vilken tur! Det blev en riktigt bra dressyrlektion där vi fick öva på ett program som man kan få ställa upp med och bli bedömd. Ingen tävling alltså. När lektionen var slut och vi var påväg hem konstaterade vi att vi båda var nöjda med våra hästar. Jag med min favvo Petra och Lena med hennes (kanske nya) favvo Leipa.

Trevlig Helg!!!
Kram Karin

Hej!

Vill bara önska ER lyckatill med ridningen ikväll. Hoppas ni får en trevlig fikastund när lektionen är över.
Kramar Karin

Vill bara berätta...

...om min lördag då jag hade träff med min damklubb. Vi hade en jättebra dag som började med bandyspel på bandyplanen vid Himmelstadlundshallen. Två killar från Borgia, Tobias och Niclas, var med oss och spelade. Det var himla kul och jättejobbigt. På eftermiddagen hade vi afrikansdans. Det var också jättekul. På söndagen och även idag har jag träningsvärk av det svåra slaget i mina lår. Det var alltså en bra dag trots att det inte förekom några hästar. Hoppas ni alla har haft en bra helg!
Kram Karin

Ingela!! Jag vinkade som en tok till dig i morse, men du såg ingenting. Klockan var ca 6.20 vid Vägträffen. Det kanske var lite för tidigt?!
Hare! 

Hoppningen!

Det gick ju riktigt bra att hoppa på Cherry, men vilka språng. Herreguuuuud!! Vi hoppade en bana med på 6 språng, oxrar, kryss och rättuppstående. De var inte så höga, men de räkte åt mig. Cherrys språng gjorde att jag föll tillbaka till de, tyvärr, så kända "hoppskriken" som den så välkända onsdagsgruppen var känd för.  Vi hade vikarie också. Det var Marie som jag tycker är bra. Hon har alltid något positivt att säga om alla.
Ha det BRA!
Kram Karin

P.S Jag kände att ni (du, Ingela) tänkte på mig.

Hoppning...

...har jag idag med nya gruppen och ny häst tillråga på allt. Spännande, spännande eller inte... mer skräck känner jag i hela kroppen. Men va kul att det gick bra för er att hoppa förra veckan. Jag tänkte på er hela kvällen och tittade på klockan, nu gör dom det och nu gör dom det och nu FIKAR dom. Idag får ni alltså tänka på mig, det vore snällt.
Kram till alla!!
Karin

Hoppningen

för nya fröken Sofie, gick väldigt bra. Det är roligt att få lite feedback på lektionerna faktiskt. Speciellt när man får beröm. Som jag fick. Bra ridet. Bra balans. Fina vägar. Under åren i Söderköping har jag nog inte hört så mycket positivt under hela tiden som Sofie sade under denna lektion!!!! På våra lektioner annars är det bara BRA KIKKI, och BRA CARINA som hörs.  Och det är de väl värda, för det är verkligen duktiga!!! Men lite kul är det att själv få beröm också.
Vi red som sagt en bana. Uppe vid A var det en LITEN trav volt över bomar som låg på marken. Sedan stor trav volt vid B över ett rättuppstående hinder, landa i vä galopp och ner till C och svänga upp över två hinder på långsidan, snett igenom och byte till hö galopp och stor galoppvolt över ett rättuppstående hinder igen och ner över ena hindret på långsidan. Detta var en lydnads och styrövning som gick jättebra. Jag hade Daiva och vis av erfarenhet så drev jag på som en gnu för att hon inte skulle var så slö och snubblig och det lönade sig verkligen!!  Hon var som ett spjut över hindrena. Carina red favvon Natacha och var supernöjd efter hoppningen. Så nöjd att hon började drömma om HÖGRE hinder "det hade nog gått" sade hon med något maniskt i blicken.........Nu skall hon bara ha Natacha i fortsättningen... "För hoppningen, du vet" Vi får väl se!!!!! Jag önskade Avon Lee eller Jasmine till nästa vecka. Få se vem det blir.
Väldigt sorgligt och ödsligt var det att åka till ridningen utan Karin. 15,5 år tillsammans!!!!!! 12,5 har hon åkt med mig. Usch, så det kan bli.
(Men jag ger inte upp hoppet om att hon snart är tillbaka hos oss...)
Snart har vi också Kikki tillbaka, det är "bara" fyra veckor kvar till efterkontrollen.  JAG RÄKNAR NER, KIKKI !!!!!!!!!
Gud, vad vi skall rida när du kommer tillbaka!!!
Ha det bra!
Kram från Ingela

Vår bana.

Ritad under stor möda och stort besvär i PAINT!!!66554-131

(Om ni tycker det ser för jävligt ut så är det OK.)

src="http://stats.blogg.se/?id=66554" border="0" width="0" height="0" />