Vilken hoppkväll!!!!

Leipa vägrade TVÅ gånger!! Ruskigt nära tårta andra gången!! Men sen gick det bra. Riktigt högt hoppade vi!! Hoppas ni får samma bana, Karin! den var jättekul!!

Kram från Ingela


Nästa helg är det sitsträning!! ROLIGT!!!!!!!!!
(Då kanske man kan ta en snabb fika efter om det är fint väder??)

Tack!

Till Ridgruppen för det fina hästvykortet som kom i brevlådan i dag med krya på Dig hälsningar!!!
Det värmer!
Kram till Er!

Rapport från ridbanan.....

Hej, hopp i galopp!!

Här kommer en liten rapport från vår hoppning i onsdags.(ANDRA GÅNGEN JAG SKRIVER. JÄVLA BLOGG SOM INTE SPARAR) I onsdags hade vi en rolig hopppbana ute och trots att vi inte är så skickliga hoppryttare  de i  Karins hoppgrupp, så tycker jag vi klarade oss riktigt bra. Först red vi i hö/ vä galopp över två cavalettihinder på ena volten. Efter det så blev det : trav runt dessa i hö varv, trav över travbommar som låg på medellinjen, fatta vä galopp runt  banan och över cavalettin. Efter det så lade hon till  vä galopp efter cavalettin och snett igenom över ett kryss.(Som höjdes hela tiden....) efter det var det halt. Efter två gånger så lade hon till hö galopp efter krysset i stället och på cavalettin igen, galopp fram på långsidan och sedan bryta av till trav och över travbommarna igen. Eftersom vi bara var 5 som red och Irene och IngaBritt inte ville hoppa så mycket så blev det jag , Carina och Eva som fick många språng. Högre och högre hoppade vi och det var väldigt roligt. Lektionen avslutades med att varv i skogen och smaskigt fika....

Under texten kommer en darrig och dålig bild av vår bana!! Håll till godo...... :D

Kram från Ingela


Det går framåt

Hej hej!
Jag känner mig bättre och bättre för varje dag som går men är fortfarande sliten så jag tar det väldigt lugnt om dagarna. Men vad härligt det är med det fina vädret .-) Nästan som medicin för själen!
Hur har det gått för Er med ridningen i veckan? Bra hoppas jag. Väntar med spänning....
Kram från Kikki med den sexiga Bonnie Taylor rösten :-)

Mesproppen och lipsillen

Ja, det är jag det. Jag fick Karlo och blev jätteglad för det. Alla har ju sagt att han är sååå bra. Jag såg fram emot att få rida honom.Men när vi hade hoppat fram några gånger (jag rider ju i en hoppgrupp som ni vet) kände jag att det här kommer nog inte att gå så bra. Sen skulle vi hoppa en liten bana, tror att det var samma som ni, Ingela och Carina red i onsdags. Jag sa att jag vill nog inte hoppa mer, jo sa fröken det SKA du visst. Och då började jag gråta, fy vad pinsamt. Sen fick jag hoppa som nummer två också fy 17. Jag hoppade i alla fall och det gick sådär tyckte jag. Sen sa fröken Sofia att jag kanske skulle ta av mig sporrarna, så då gjorde jag det. Sen red jag fram lite försiktigt på den hinderfria delen och då kändes Karlo mycket bättre. Sen skulle vi hoppa samma bama en gång till (fy fan, sa jag då för mig själv) men påt igen och det gick riktigt bra. Jag är nöjd över att jag hoppade och jag tycker också att Karlo är en bra och trevlig häst trots att jag trodde att det skulle bli en traumatisk upplevelse. Vi red ut föresten och det var jätteskönt.
Trevlig Helg!
Kram Karin

P.S Jag hade det jättebra i fjällen skapligt väder i slutet av vecka annars sådär. D.S

I måndags kväll

mådde Kikki bra enl Niklas!!!


MVH/ Ingela

29/4 8.00-8.30

Radio Östergötland, P4.

OBS!! Ändrad tid!!!

Ingela Adamsson
Barnmorska

22/4 kl 8-8.30

Radio Östergötland, P4.

Ingela Adamsson
Barnmorska


Trots lite

inledande "gnäll" om tider, dålig ridlärare, påskaftonsridning mm, så blev det riktigt bra i lördags tycker jag! Rolig, lektion, fint väder och trevliga ridkamrater.

Jag funderar på "Ridhelg"!! Vill ni?? Vad tror ni om helgen innan ridskolan börjar?? Fredag kväll till söndag?? Skall vi fråga om det går och om några flera vill vara med?? 1 timme på fredagen, två på lördag o söndag?? Eller bara lördag söndag??

Kram från Ingela

UPPDATERAT!!

Eller så struntar vi i "Ridhelg"???

Träningsvärk

Det har jag i hela kroppen, nästan. Lite ont i händerna fick jag också efter att ha sitstränat med spöt lodrätt liggandes mellan händerna. Roligt var det att rida ute i det fina vädret. Nu drar jag och min ömma kropp till fjällen. Där den antagligen kommer att bli ännu ömmare.
Kram på er!
Karin

Rolig lektion

Det var verkligen en jätterolig ridlektion som jag hade i torsdags. Jag fick rida på Champis, fast jag trodde att jag skulle få Daiva för henne hade jag sist. När jag såg att jag skulle rida Champis tänkte jag , hur ska det här gå nu då, han är ju inte världens snabbast precis och så hoppning dessutom. Det var även hans tredje lektion som han skulle gå. Men det kan jag säga att fy 17 vad han galopperade på. Det var riktigt roligt faktiskt. Hoppade gjorde vi också. Det var fyra hinder, ett i varje hörn, placerade innanför fyrkantspåret. sen fick vi galoppera runt och hoppa alla hindren  varv på varv tills ridfröken sa att nu hade vi hoppat klart. Det var jätteroligt och att det gick så bra med Champis också kändes ju extra bra.
Synd Ingela att du missade det roliga. Hästkrafter är ju inte alltid så roligt att ha att göra med, eller...

På söndag åker jag till Sälen och åker skidor. Tjohoo vad det ska bli kul!!
Glad Påsk o Kram
Karin

Sitsträning!!

Här kommer tiderna på lördag! (Lite tidigare skrev hon i mailet!!!) Det här var inte vad jag hoppats på!


Lördag 11/4

  

11.45-12.30 Elin

12.30-13.30 Christine och Amanda

13.30-14.15 Jennie

14.15-15.00 Maria Linder

15.15-16.15.kalle & Ida

16.15-17.00 Maria Pettersson

17.00-18.00 Lektion onsdag


Kram från Ingela


"Mammihelg"

I helgen hade en trevlig Mammihelg på Skogslotten! Vi samlades på lördag eftermiddag för fika och utdelning av hästar. Jag fick Grayson, en liten trevlig C-ponny som jag har ridit en gång innan. Sedan gjorde vi iordning hästarna och laddade för ett dressyrpass i solskenet. Det var en riktigt varm och rolig lektion och det gick bra, jag var nöjd med Grayson.
När vi hade ridit färdigt och släppt ut hästarna i hagen satt vi oss i solen och bara njöt.... :-)


Sedan  var det dags för matlagning. Vi lagade kyckling i Tikka Masala sås, ris och sallad. Det var riktigt gott.
Nu var det time för att ta in alla hästarna från hagen, hej och hå, genomsvett.... Vilken kalabalik! Inte en enda häst ställde sig på rätt plats, herre gud innan alla var på plats.

Vi tillbringade sedan kvällen med en massa skratt och satt ute hela kvällen tills vi så småningom åkte hem och sov.

Söndag morgon var vi stallet kl 8 och åt en gemensam frukost. Sen var det hoppning på programmet. Jag var riktigt nervös eftersom Grayson inte är så trygg att hoppa. Han är riktigt feg, men det gick i allafall mycket bra. Vi hoppade en ganska stor bana med 11 hinder av blandad karaktär, mur, vattenhinder, kombination oxer och rättuppstående.
Jättekul!


Jag och Grayson!


Hela gänget samlat efter avslutad hopplektion! Alla sitter kvar...


Jag travar av innan vi skrittade ut i skogen.

Det var en kanonhelg!

I måndags var jag med Marcus till Täby galopp där han tog Galopp-licens och galopperade ett träningslopp. Hur kul som helst och Marcus är riktigt laddad för att prova galopp.

Här är hela gänget från Skogslotten som skulle provgaloppera.

Det gick himla bra, alla, både hästar och barn var så duktiga! Jag kan lova att det gick undan på banan...

När alla var färdiga fick lilla Clara rida på Brynolf!


Det var en jätterolig dag!

Kram från Kikki


Å den här veckan

är det jag som har fikat. Påskfika, kanske......... Hoppas vi slipper rida ute. Det är så tråkigt......

Ingela

src="http://stats.blogg.se/?id=66554" border="0" width="0" height="0" />