Varma dagar 2 o 3

Andra dagen på vårat lilla ridläger blev varm den också. Vi började med att ta in hästarna från hagen. Sen gjordes Daiva och Nike i ordning. Det var dags för sitsträning utan stigbyglar och tyglar. Vi fick longera varandra. Det var kul. Jag har aldrig longerat en häst förrut, så det var något nytt. Jag fick rida på Daiva och de gick riktigt bra, om jag får säga det själv, skritt, trav och galopp. När vi var klara med det var det dags att göra i ordning "våra" riktiga hästar. Nu var det markarbete på programmet. Vi red mycket på volt och böjt spår samtidigt som vi hoppade små kavalettibommar. Vi övade även på galoppombyten. Det gick väl sådär, men Natacha och jag lyckades några gånger i alla fall. Mot slutet av ridpasset lades även en studskombination till, tre små skutt bestod det av. Sen var det slut. Bara att ta hand om hästarna och släppa ut dem i hagen igen.

Tredje dagen,också den var varm. Nu var det dags för banhoppning. Det är inte det bästa jag vet, men, men. Som vanligt började vi med att hämta hästarna från hagen. Sen hjälptes vi åt att bygga banan. Mycket hinder blev det. Kavalettihindren från igår blev kvar och studskombinationen också. Det som lades till var bl a en mur, en vattengrav (vatten matta) och två hinder till. Det blev många språng. Muren och vattenhindret hoppades två gånger, en gång från vardera hållet. Jag klarade det bra, tycker jag. Jag har bara en tendens till att glömma vägarna när det blir så mycket hinder. Så när jag red blev de lite rörigt, men det redde ut sig till slut. Jag hoppade hela banan. Jag kände mig både duktig och modig som klarade av det. Vi avslutade med en lite skrittur i skogen. Sen in med hästarna, svampa av och sen smörjning av träns, släppa ut hästarna och tillsist mocka om det behövdes. Det har varit jättekul och alla har varit jätteduktiga!!

Och sen kom regnet.

Tack o hej leverpastej!
Kram Karin


Varmt dag 1

var det när 3-dagars dagridlägret började. Vi fick hämta hästarna i hagen. Sen fick dom lite mat och vi fikade. Sen gjorde vi i ordning hästarna. Vi red inne eftersom det var såååå vaaaarmmmt. Mycket lösgörande övningar, skritt, mycket trav och lite galopp. KUL! När lektionen var slut blev det en kortis runda i skogen bland mygg, bromsar och "blinningar". Sen svalka av hästarna med vatten och sen ut i hagen med dom. Det var inte bara hästarna som var svettiga. Vi som red var minst lika svettiga om inte mer. Nu ser jag fram emot onsadgens övningar tillsammans med Natacha och lite bomövningar/markarbete.

Ha det gott igelkott!
Kram Karin

Islandsridning hos Therese

den 12/8 efter kl 17.00.
JÄTTEKUL!!!!!

Kram från Ingela


Camilla har sms:at

att vi gärna får komma till henne också o rida. Hon kan både v 32 o 33, men inte 17-18-20/8.
Hon tar 300 för 2,5 t.
Ingela

Svar från Therese!!

Vi kan rida själva hos henne : 2 timmar för 250 kr.
Mitt förslag v 32. Onsdag-torsdag eller fredag em. Vad tycker ni?????
Kram från ridsugna Ingela

(Jag har inte fått svar från Camilla. Men hon tar 300 kr för 2,5 t, så det är ju detsamma.)

src="http://stats.blogg.se/?id=66554" border="0" width="0" height="0" />