Det kändes som om vi var 100

stycken i gruppen när vi red igår, men vi var bara 7!!! Carina och jag räknade efter flera gånger. Att tre stycken personer kan ställa till med så mycket oreda! Jag fattar inte. ;D
Trots det så gick det relativt bra att hoppa med Leipa. Vi red samma slags kombination som förra veckan, med den skillnaden att på ena sidan så red vi en galoppbåge med galoppombyte. Hej vad det gick! Det gick jättelätt att byta galopp på det viset. Annars tycker jag man rattar runt så mycket när vi övar galoppbyten, här var det bara att ställa om så bytte de.
Hoppas nu att Kikki fick ihop ekonomin på Maxi så det var värt att missa den här lektionen för att svettas över pengahögarna!! Annars så kommer vi till "Hinsan" och hälsar på, Stumpan. Var inte orolig.

Kram från Ingela

Karin

kan den både den 15/2 och den 24/2. Jag har ändrat mig och går gärna den 24/2. Försöker flexa från jobbet. Hoppas filmen går då bara. Just nu börjar den 17.45 och är 2, 45 t. Vi får väl försöka synka ihop oss så vi vet om vi skall fika eller inte efter bion så inte Carina och Kikki är spyfärdiga av godis för de är så hungriga!!

Bio 24/2, då!!!

Kram från ingela

Uschäkta!!!

....men jag skrev fel datum där i kommentaren som "Carina". Hon kan inte den 8/2!!!
Vi pratade på telefonen idag och jag fick några datum när hon kan:

9/2, 13/2, 15/2 24/2 och 27/2.

Jag kan dessa datum också men hoppar gärna 24/2 för jag jobbar till 18 o Conny är borta. Men om det är det enda datum som går så hänger jag på!


Kikki och Karin hur har ni det??


Glöm inte sitsträningen den 14/2, bara! Glöm inte heller mitt Bokparty den 1/2!!

Kram från Ingela

Förslag på datum till bio

Nu har jag kollat på några datum som kan passa. Något datum borde i alla fall passa alla, eller...? 25, 26, 30 eller 31 januari. 1, 2, 3, 6 eller 8 februari. Vilket passar ER?
Ha det!
Kram Karin

Meddelande!!

Bokpartyt på söndag inställt pga dödsfall. Dock inte mitt......

Ang sitsträningar så blir det första tillfället v 7 för vår del.  Den 24/1 går bort.
Hur gör vi med hästar? Kikki kan tänka sig Leipa, Carina-Natacha, Ingela- Daiva. Karin vem vill du ha?
(Om vi är flera som vill ha samma häst får vi lotta tycker jag! Eller?)

Karin! Hör av dig till mig!

Kram från Ingela

Hoppkurs 6/1-09

Ivriga och ystra skrev Lena, Karin och Ingela upp sig på anmälninsglistan i stallet för årets hoppkurs! Carina hade också anmält sig, men fick dessvärre "förhinder" och kunde inte komma. ( Men eller hur...??) Ingela, Karin och Lena dök däremot upp i Söderköping den 6/1 ivriga och hoppsugna. Inte alls skräckslagna och fega.....Kallt var det och mycket kläder, mat och fika gick det åt under dagen. Jag tycker vi hade en riktigt trevlig dag!
Vi gjorde entrè kl 10.30 när första gruppen hoppade. Vi tittade en stund och fixade sedan iordning våra hästar.

Så här lugna och harmoniska såg vi ut då:

Lena och Leipa


Karin och vildhästen Carabas.
Lägg märke till Karins avspända stil hos Carabas!!
Hon är inte rädd för nåt hon....


Ingela och Hurry
(Detta är taget sekunderna innan han sliter sig och rymmer ur spiltan.
Sedan såg vi inte så här lugna och gosiga ut längre...)

Nåväl. Vi kom ut i ridhuset och lektionen startade. Birgitta var där och tittade på, och var behjälplig med fotograferingen. Dessvärre var hon inte kvar på eftermiddagen när det VERKLIGEN begav sig över hindrena......

Första lektionen bestod av markträning. Volter över cavaletti på ena volten på den andra volten var det ett plank och sedan ett krysshinder vid X.  Det var även hinder som vi hoppade snett igenom.





Vi hoppade både i galopp och trav över hindren. Riktigt roligt var det!

Efter lektionen såg vi så här lättade ut!!!



Från höger: Karin och Carabas, Leona och Sonic, Ingela och Hurry, Lena och Leipa

Igen:

Samma som ovan!

Lite hästvård innan lunch och teori.

 Ingela och sadeln  Benskydden skall också av.....

På eftermiddagen byggde Sofia en bana som var väldigt rolig att hoppa. Carabas kom dock lite för stort över ett av hindren så Karin ralmade av. Synd var det om henne. Men hon skadade sig inte som tur var! Övriga deltagare höll sig paniskt fast på sina hästar resten av eftermiddagen. Sägas kan att det var en i varje grupp under eftermiddagen som ramlade av, och hästarna vägrade som aldrig den vid hindrena. Vi blev därför försenade med vår lektionstid, men eftersom vi hade så trevligt med fika och tända ljus så gjorde det inget! Vi åkte inte från stallet förrens klockan 18.00.

Nu ser vi fram emot vårens sitsträningar och kanske får vi också möjlighet att komma på flera hoppkurser. Sofia tyckte att det var imponerande att tre av de hoppräddaste ryttarna var de som valde att komma på hoppkurs!
Själv tycker jag att det är självklart att det var där vi skulle vara....och att det var vi som skulle var med...
Eller hur, Karin o Lena???


Kram från Ingela

Sitsträningstider

Jag har pratat m Gunilla idag och vår träning börjar ( med viss reservation för Clear round) den 24/1 och sedan blir det  ojämna veckor dvs v 7, 11, 15, 19, 23. Ett av tillfällena infaller på Påskafton och jag vet inte hur det blir då. Tider inför lördagen mailar Therese ut på torsdagen el fredagen. Vi kommer  att rida sist eftersom privat ryttarna rider först. Men det visste ni ju. Jag tror att ridningen pågår mellan kl 13-19.
Gunilla frågade vilka hästar vi ville ha. Jag skulle nog vilja ha samma under hela perioden om det går. Och skulle gärna ta Daiva. Vilka vill ni ha? Alternativet är att vi väljer 4 hästar och lottar ut och sedan har vi den hästen!? Vad tycker ni????


Bilder från hoppkursen kommer!

Ingela

Hoppkursen

Var riktigt rolig och vi fick hoppa massor. Riktigt duktiga var vi också. Jag red Carabas och han hoppade jättebra. Jag har varit nervös hela julen för det här med hoppning en hel dag. Just det, jag ramlade av också. Känner mig lite mörbultad och glasögonen känns lite väl lösa, men det går att fixa.

Bilder från vår hoppning kommer senare från vår fotoansvarige, antar jag.
Kram Karin

Sitsträning

Så här skrev Therese idag:

"Hej!
Nu är sitsträningarna igång från och med lördag. Meddelar du mig vilka datum ni ska rida. Tisdagsgruppen startar på lördag den 10/1 kolla med Gunilla vilka veckor de bokat hästar. Carina kommer v 2,4,5,7,9.... osv ojämna veckor.
Jag mailar ut torsdag senast fredag vilken tid ni ska rida. Ska försöka att även sätta upp ridtiderna på lapp vid uppställningsplatserna,men håll utkik efter mail.
Rid väl!
Mvh Therese"

Jag skall ringa Gunilla imorgon. Blir inte riktigt klok på vad hon menar. Jag antar att det innebär att vi kanske börjar nästa vecka då dvs den 17/1?

Kram från Ingela

bilder på svettiga flickor som rider med ridhjälm

Detta är en av sök kombinationerna som leder till vår blogg.........Och så fick de se en bild av mig i hjälm!!! KRAKARNA!! De borde lära dem att inte söka på så "ekivoka" saker.....(Fniss!)
Fast de som kom hit genom att söka på "sexiga ridtjejer" blev nog mer förvånade när de såg bilderna av oss...... :D

Hälsningar från Ingela
 - ridhjälmsbäraren tillika sexig ridtjej!! (Obs!! Hoppas ni fattar att jag ironiserar!!!)


src="http://stats.blogg.se/?id=66554" border="0" width="0" height="0" />