Det spökar

i mitt undermedvetna......Idag var jag och köpte extrasaltat Bregott...måste bero på att det är onsdag imorgon..

 :D !!

Ingela

Ett inlägg från de otrogna i "Ridgruppen"...

Idag var vi och red islandshäst på Södra Finnö. Herregud, vilken tur med vädret vi hade!! Precis lagom med sol och värme. Lite mörka moln seglade in i fjärran medans vi red, men regnet kom när vi åkte ifrån ön.... Åska och mycket regn blev det , men då satt vi trygga på Birgittas veranda och tittade ut över Finnfjärden.
Vi red en två timmars tur på en ett ställe som heter
Slättö Turridningsfirma och ligger på Södra Finnö. Det var en väldigt trevlig tur, med omväxlande ridning. Vi red både i skogen och utmed havet. (Iallfall lite.) Mycket tölt och galopp var det. Min häst hette Embla och var urtrevlig.( Nu blev jag kär i henne istället för hästen på Sjöberga!) De andra var också nöjda med sina hästar.  Efter turen var vi som sagt hos Birgitta och åt lunch. Väldigt god sallad och smaskigt fikabröd hade hon ordnat. Vi pratade hästar och ridning hela dagen!!! Dagen avslutades med en seightseeing på vårt stall i "Sörping". Katarina tyckte det var väldigt fint. Hon rider i Åby i vanliga fall.

Nedan följer lite bilder av oss och hästarna.



Karin



Carina



Katarina



Birgitta



Ingela och Embla

 

Allihopa x 2

                            

Mest Katarina och Birgitta.....mest Karin, Carina och Birgitta...mest Ingela och Carina

Nu skall det inte dröja fem år innan vi ses igen bestämde vi. Man kan ordna ridäventyr både på hösten och vintern och våren, inte bara på sommaren......Verkligen inte....

Ha det gott alla!!
Kram! Ingela


"Sämästerhästar"

Oj, vilken kul rubrik!!
Visar lite bilder från de hästar vi träffat på semestern. Kan ju vara roligt för dem från Danmark som läser vår blogg att se danska hästar!! Egentligen skulle jag väl skriva inlägget på danska...men då förstår ju inte de svenska läsarna... :D


Vi hade två hästar som bodde utanför vårt köksfönster. Barnen döpte dem till "Herman" och "Pära". Det visade sig senare att "Pära" var ett sto och döptes raskt då om till "Bodil".
Det var lite tragiskt med hästarna för de går ute året runt och blir inte omskötta. Hovarna såg förskräckliga ut. Barnen
tyckte vi skulle ringa Djurvärnet!



Julia och "Herman"




Johanna och "Pära" alias "Bodil"



I Vivild var det Westernstävne(tävling) i boskapsdrivning. Man hade olika grenar där kalvar ingick. Dels skulle man kunna hålla kalven inom vissa områden och dels skulle man ur en skock på femton djur kunna driva ut tre stycken märkta kalvar och driva ner dem  i en kätte på 90 sekunder. Det såg verkligen svårt ut. Men oj så duktiga de var.
Vi hade turen att få prata med en ryttare som visade sig vara Dansk mästare samt världsmäster på detta!! Vi pratade med honom och han berättade om sina hästar. Kurt Andressen heter han och kommer från Fyn.




Kurts hästar. Han hade fyra hästar.
Tre araber och en otroligt vacker quarterhäst. Tyvärr är inte den med på bild.

     

Här är den tävlingen där man skall driva kalven till olika platser och hålla den under kontroll. Först var det en dressyrdel och sedan en lydnadsdel. Rackarns vad hästarna är duktiga!



Ja, här är Kurt Andressens lag i den andra tävlingen där man skall skilja ut tre kalvar ur femton. De var de första att driva in alla tre kalvarna i kätten.
Ursäkta att bilden inte är den tydligaste!!


Johanna och jag var ute och red islandhäst en kväll. Underbart väder och en härlig tur. Bara tölt och galopp. Kostade bara 100 kronor pp!! Helt otroligt! Undrar varför det är så himla dyrt med islandshästridning i Sverige. Det som var roligt med den här turen var att tjejen som hade den inte kunde tölta. Hon red bara stora hästar. Jag lärde henne lite tölt!!



Johanna och hennes häst! De galopperade HELA vägen! Johanna var överlycklig för det var så roligt.



Ingela och hennes häst.

   

Så här ser det ut när vi rider iväg. När vi kom hem igen var hästarna helt löddriga!

På måndag skall vi ut med vår gamla "Ridgrupp" (Orginalridgruppen)och rida. Det skall bli roligt!
Kram från Ingela

Otrogna hyndor

känner vi oss som när vi planerar ridutflykt utan Kikki!!! Det känns helt fel att  hon inte skall med!

Kram!
Ingela


Fy 17

vilken superrolig tur jag och Lena var och red på Gibraltar igår. Det var MASSOR av GALOPP och MASSOR av TÖLT.  Det var långa töltstreckor på skogsvägar och galopp både i backar och på gärden. Tjoho vad det gick. Det var nog en av de roligaste och mest farfyllda turer jag har varit med på. Vi var super nöjda när vi åkte hem därifrån.

Ha det bra KRAM Karin


Katastrofläge.....

var det den 4/6 när Irene ramlade av Leipa på vår SISTA hopplektion för våren. Hon hade sådan otur att hon fick frakturer på två ställen på bäckenet. Ont har det varit, men nu äntligen känns det bättre. Ridgruppen samlades hemma hos Irene för en trevlig fikastund för att muntra upp "sjuklingen"!! Dagen till ära hade hon varit och hämtat en rollator! 


                                                                                 




Här kommer det  sedan en bild på den fina ambulansen som hämtade Irene!!
(När Hotmail fungerar igen)







Vi får nöja oss med dessa bilder så länge!



Irene!!
Ståtar med sitt gånghjälpmedel!!
Fast hon kunde gå utan också!!



Fasligt festligt fika....
som Kikki fixat....

TACK!!!



Carina och Irene



Karin......
som också hjälpt till med fikat!!

TACK!!



Ingela....
som inte hjälpte till med något. Bara såg till att det blev av.....


Vår lilla söta Ridgruppsbäbis Clara var ju också med....
här sovandes, men sedan var hon vaken och charmade oss alla...




Kram till alla!!

Ingela




Tuffa ridbrudar

är ju vi!!! Äntligen var det dags för vår årliga ridtur. Måndagen den 30/6 gav vi oss iväg för att rida islandshäst! Vi skulle till Sjöberga Islandshästridning som ligger strax utanför Ekenäs slott vid Linköping. Vi var även där förra året och tyckte att det var trevligt.

Ekenäs slott


Bild från 2007

Karin


Carina



och Ingela



åkte i en bil.

Kikki åkte i egen bil.


Vi var ju där förra året så INGET kunde väl gå fel med att hitta fram i år.

Vi åkte
HÄR



....tre gånger

och här



tre gånger.....

och här



BARA en gång.
(Det tar sig!)

Väl framme fick vi våra hästar tilldelade:



Kikki



Ingela och Straukur



Karin



Carina

Innan vi kom så här långt så såg det ut så här:



Efter turen så såg vi ut så här:



En till:



Hela Ridgruppen.

Hela dagen spöregnade det, men ca en timme innan vi for iväg så klarnade det upp och sedan var det sol hela kvällen. Väldigt nöjda med ridtur, sällskap, fika och vädret var vi!!

Inte bara vi fikade. Även hästarna fick mat!



BONUS BILDER:



(Detta var egentligen de bilder som skulle kasseras!!!)

Att vi åkte fel och därför passerade  ALLA skyltar flera gånger och till slut fick ringa Conny för vägbeskrivning behöver jag inte tala om här. Inte heller att Ingela trodde vi var rätt hela tiden men inte vågade säga nåt!

Så det så!

Kram från Ingela




src="http://stats.blogg.se/?id=66554" border="0" width="0" height="0" />