REGN...

vill jag inte ha ikväll. Här över Skärblacka är himlen precis svart. Det har kommit flera regnskurar under förmiddagen så tills ikväll kan det ju bara bli bättre. Vi brukar ju ha tur med vädret. I min stora ryggsäck som jag har släpat med mig till jobbet för att jag ska kunna byta om inför kvällens ridning har det även slunkit ner ett regnställ, men bara ifallatt.

Jättefin bil på Marcus och hans häst!

Vi ses i kväll!
Kram Karin

Jag tänkte...

... att min lilla Marcus på Balder kunde få vara med på vår blogg i dag!
Ha en bra dag! Kram från Kikki

Hoppas, hoppas, hoppas

att Kikki följer med och rider!!!

Annars blir det inget kul....


Ingela

Det bästa med oss, Ingela,

sade Carina när vi red sist, är att vi är sådana stabila hästmänniskor och sådana bra föredömen för barnen i stallet när vi handskas med hästarna!!!
Sedan vek vi oss dubbla och skrattade så vi nästan kissade på oss......
Att vi skulle vara stabila hästmänniskor och bra föredömen är en utopi!! Vi är ju livrädda för hästarna!!
Carina baserade sitt uttalande på vårt hispiga beteende när vi skulle släppa ut hästarna i hagen efter ridningen.
När Carina släppte Cherry i Ekhagen så var det lera innanför grinden. Hästkraken tog ett GIGANTISKT skutt över den lervällingen, med Carina hängandes i tyglarna och som sedan när hon tog mark tog ett lika stort skutt i motsatt riktning från Cherry.  Cherry som hörde de andra hästarna gnägga blev vild och galen av att vara fastspänd och slet som en gnu för att komma loss. Både Carina och jag fick slita av tränset med gemensamma krafter för att få av det. Så snart det var av slängde sig hästen bakåt och galopperade iväg, med leran yrande runt hovarna. Carina och jag blev ganska skärrade av detta vill jag lova. :D
När vi sedan skulla släppa Colin i hagen vid stallet rådde viss tveksamhet om vi överhuvudtaget var i rätt hage. Jag gick modigt in i hagen med honom och vände mig med ryggen mot staketet för att ta av grimman. Vid det laget hade de andra hästarna fattat att det var nåt på gång och gnäggade välkommnande till Colin som då började rycka och dra i grimman för att komma iväg. När jag väl fått av den slängde han sig runt och galoppperade iväg. I samma sekund som han slängde sig runt, tog jag ett jätteskutt ut ur hagen i vild panik, för att slippa bli nertrampad.
När vi väl stängt hagen, fick vi för oss att  det var fel hage och att den var öppen i andra änden och satte därför av i galopp själva för att inte hästen skulle smita ut på vägen o bli ihjälkörd. Som tur var var det rätt hage för det var staket runt hela upptäckte vi!
Alla dessa manövrar som vi höll på med i hagarna måste ha sett helsjuka ut. Därav Carinas kommentar om hur stabila vi är med hästarna.
Alltså INTE!!!
Men det gör inget. För vi har så himla roligt. Och det är så härligt att vara ostabil och få skratta så man nästan kissar på sig för man är så jävla töntig. Det bjuder vi på. Fast lite tur är det nog att ingen är ute och filmar i hemlighet och skickar in till nån TV-kanal.
Hoppas nu att Kikkis fingrar läkar någorlunda till måndag. Jag har skoskavsplåster hemma, gumman!! Det skall bli roligt att rida islänning igen. Denna ridtur skall det fotas minsann. Jag hade ju inte tid i måndags. Dessvärre.

Ha det gott alla.
(Själv är jag längst ner på botten o krälar just nu, men hoppas överleva så att  vi kan rida på måndag......)(så det där om att det skall bli kul det var egentligen bara ljug. Men fan, man måste ju verka positiv.)

Ingela

Aj aj aj...

..vad ont det gör i mina sår!!! Undrar om de någonsin kommer att läka... Kram Kikki

Jag är kär, jag är kär, jag är kär.....

Nu är det Ingela och Colin, igen.....Tänk att jag hade glömt hur bra vi var!
Sänder en tanke till Kikki och hennes söta små sargade händer!
CARINA!!!! Glöm oss inte på måndag!!!!


P o K

Ingela

Uppdatering 2

Kameran och sprillans nya batterier är packade.

Bara så att ni vet alltså........................

Kram från Ingela-Pingela

Uppdatering 1

Jag har bakat sockerkaka och tar med varsin fralla till imorgon eftersom jag kommer direkt från jobbet och kommer säkert vara skitsugen på nåt ätbart efter ridningen. Vill ni inte ha är det ok.

Ps. Kameran redan fixad. Ni kan vara HEEELT lugna för det.

Hälsningar från en ridsugen Ingela
 

Ooohhoouuhhooo !!!!!!!!

IMORGON skall vi rida! Imorgon skall vi rida! Imorgon skall vi rida!!
OOOuuuhhhoouuu!!!! Vad det skall bli roligt. Jag skuttar runt full av lycka här hemma!! TVÅ veckors uppehåll!! YYEEESS!! Vad kul det skall bli!!!!! 

AAAHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hej då från!!

GISSA VEM????
Ingela förstås

Den som väntar

på nåt roligt väntar alltid för länge...Slår vad om att ALLA i Ridguppen suttit spända av förväntan framför datorn hela dagen för att få se sig själva på bild!! Och ÄNTLIGEN har jag kvicknat till så pass att jag orkat lägga in bilderna på bloggen. Nästa år äter vi mat istället för glass!! Jezzzuss vilken magknip jag haft!!

Smultronstället 2008


Karin och en choklad glass.......




Carina och en Wienervals



Kikki och Clara som äter en Mintglass



Ingela och en Wienervals



Alla på en gång........

Tänk vad roligt när vi rider nästa gång....då får jag fota mina söta vänner igen och lägga in här på bloggen!!

Puss och kram från Ingela


P.s 30/6 är bokad till 18.00 på Sjöberga D.s

Istället för att ge upp

turridning i sommar så ringde jag till "Sjöberga Islandshästar" för att höra om de har någon tur i sommar v 27. INNAN alla semestrar. Vi kan få komma dit Måndagen 30/6 eller torsdagen den 3/7 på en tvåtimmarstur inkl fika. På kvällen. Helst ville hon måndagen för då hade hon flest hästar, men det kunde funka även torsdagen. Vi får prata om det ikväll!!

Men ha det bra då alla ridbrudar!

Ingela

MODIGA ridbrudar

inte SEXIGA, var vi när vi var ute och red. Det gick så BRA. Vi är nästan i chockfas både Carina och jag! Vi red Leipa och Cherry. Carina var väldigt snäll och tog Leipa utan att knota eftersom jag är så rädd att rida ut på henne, med tanke på vår tidigare höstriding när Leipa stegrade sig med mig på!! Vi red först i ridhuset och sedan i skogen. Vi hittade en slinga i skogen som någon markerat ut som det gick bra att följa.


Vi ( Ingela) tog lite kort som ni får se. Hå, hå, ja, ja.....



Carina är väl förberedd med sina säkerhetsstigbyglar!



Monstret är mutat med havre och således påselsbar! Modiga Carina !!



Ingela pratar fjäskigt med Cherry för att hon inte skall bitas. (Kolla in järngreppet i tyglarna...)




Se så fin Leipa är!!
Lägg märke till de vackra vita blommorna i bakgrunden...
Vi trodde att det var några sällsynta orkideer. Det visade sig vara ogräs...



Ingela och Cherry
(Jag måste vara den fulaste människa någonsin skådad i ridhjälm...)



Det är ingen snygg stil på oss inte!!!!


Ha det gott!
Ingela

Bokat ridning

har jag gjort till den 29/7. Karin kan förhoppningsvis sluta 13.30 och jag mailade till Trollmarker att vi kan rida från 16.00. Jag har inte hört något från Kikki men hoppas detta går bra! Vi ses imorgon på Smultronstället 19.00!!

Kram från Ingela

Trollmarker

har tid för turridning den 28 el 29 JULI !! Jag och Carina kan båda dagarna.  Kikki också tror jag.  Karin jobbar ju båda dagarna, men kanske kan gå lite tidigare nån av dem??  Den 28/7skall jag till frissan på fm och är inte färdig innan 13.00 och då kan jag efter det.  Det tar ca 1, 5 t att komma dit, vi skall rida 1,5 t samt bada och fika  så det går väl åt 4,5-5 t sammanlagt. Jag tror att det absolut senaste vi kan åka från mig är 16.00 för att få ut nåt av dagen. Vad tror ni?? Det bästa är nog att åka runt 14.00 tror jag .

Hör  er snarast! så inte även den turen försvinner!

Kram från Ingela

Dopdag

är det för allas vår lilla "Ridgruppsbäbis" Clara!! Hoppas det går bra! Grattis, grattis på Dopdagen!!

Irene hälsa till alla. Hon mår något bättre. Hon följer inte med på tisdag, för sjukgymnasten har sagt att hon inte får gå i trappor förrens efter midsommar! Jag sade att när hon känner sig starkare så kan vi ta med en fika korg och komma upp till henne och fika en kväll!! Det tyckte hon lät trevligt.

Ha det bra!

Kram från Ingela

Onsdag

och ingen ridning. Fy, vad tråkigt!!
Har pratat med Trollmarker och det verkar kärvt med datumen vill jag lova. Carina kunde ev den 25/6, få se om det går då, om, Karin kan. Carina jobbar till 12 och efter det kan vi åka i så fall. Annars hade de möjlighet den 28-29/7. Kanske 8/8. Skriv gärna en kommentar om detta. Jag skall maila dem snarast.

Har idag varit och ätit glass på Smultronstället. Rekat lite inför tisdagen. :-)  Kan inte säga just nu att jag känner mig jättesugen på glass!!

Ha det bra alla!

Kram från Ingela

Trots allt!

Så var det en väldigt rolig hopplektion i onsdags. Sofie satte upp ett räcke som hon varierade på alla möjliga sätt. Vi hoppade
- Svinrygg
- Solfjäder
- Räcke
- Stighinder
- Oxer
bla.
Det  var verkligen jätteroligt. Jag hade Natacha och hon hoppade ju superbra som vanligt. Skulle haft Daiva men hon får inte hoppa just nu pga ryggen.
Efteråt så fikade vi och alla i gruppen stannade kvar för en gång skull.  Det som lade sordin på stämingen är ju att Sofie kanske inte får vara kvar i höst. Hon vill, men inget är klart. Vi får hålla tummarna och mailbomba Gunilla i värsta fall!!!

En del hästar försvinner i sommar och en del nya kommer, bla hästar från Öjeby. Colin och Filippin. Även två av Ansas egna hästar kommer till SRS. Få se hur de är!

Har förresten kontaktat Trollmarker för förslag när de har möjlighet att ta emot oss!

Kramar från Ingela


Bäckenfraktur

blev det av det hela för Irene! Hon ligger på avd 9 på ViN. Mådde hyfsat på förmiddagen när jag pratade med henne. Har förstås jätteont så fort hon rör sig och måste ligga stilla hela tiden. Ingen operation behövs som tur är. Sjukskriven MINST en månad.
Undrar om någon märkte att ambulansen fick komma och hade blåljusen på?

Så det kan bli.

Kram från Ingela

Jag har

just ringt Akutmottagningen för att höra hur det är med Irene. Ännu så länge hade ingen doktor tittat, och enligt sköterskan var det ett tecken på att det inte var så allvarligt, för då hade doktorn kommit direkt. Så, inget nytt egentligen!

Herregud, vilken dag!

Kram från Ingela, som är astrött.....

src="http://stats.blogg.se/?id=66554" border="0" width="0" height="0" />